Ново Партнерство: Physio Gnosis

Македонско физиотерапевтско здружение потпиша договор за соработка со компанијата за едукација на физиотерапевти и здравствени работници Physio Gnosis од Софија , и на своите членовите им обезбеди можност да учествуваат на курсеви и семинари во Бугарија ,по специјални понуди.

Прочитај повеќе

Гостување на Претседателот на МФЗ на Алсат ТВ

Претседателот на здружението гостуваше  во  Утринската Програма (Dite e Re)  на Алсат ТВ  .

Се збореше на тема:” Физиотерапија ”

Видеото можете да го погледнете на следниов линк: https://youtu.be/xdiJ5JpLOfQ

„Физичка активност за живот“ е мотото и на нашите физиотерапевти

По повод светскиот ден на физиотерапевтите – 8 септември, тимот на физиотерапевтите од ЖАН МИТРЕВ КЛИНИКА се приклучуваат на годинешното мото“ Физичка активност за живот“, испраќајќи порака до сите за поголема физичка активност со што значајно ќе се придонесе за намалување на многу болести.

Прочитај повеќе

УКЛО објави Конкурс за упис на магистерски и докторски студии !

Конкурс за упис на пет студенти физиотерапевти на втор циклус на студии за академската 2017/2018 година на Висока медицинска школа – Битола

Повеќе информации на линкот :  http://univerzitet.mk/

Честитки од генералниот секретар на МФЗ по повод светскиот ден на физиотерапевтите

Честитки од генералниот секретар на Македонското физиотерапевтско здружение по повод светскиот ден на физиотерапевтите

Прочитај повеќе

8-ми Септември Светскиот ден на Физиотерапевтите

Светскиот ден на Физиотерапевтите се одбележува секоја година на “8-ми септември”. Денот е можност за физиотерапевтите од целиот свет да ја подигнат свеста за клучен придонес во професијата која ги одржува луѓето да бидат мобилни и независни.

 

Прочитај повеќе

Во хотелот Queen’s Скопје се спроведе тренинг

Соопштение

01.07.2017год. во хотелот Queen’s Скопје се спроведе тренинг на тема ,,Имплементација на директивата за препознавање на професионални квалификации на физиотерапевтите” во организација на агенцијата ,,Lattanzio Group” во соработка со Министерството за образованиe и наука,

Прочитај повеќе