Macedonian Society Of Physiotherapists
dry needling

Курс Zensegrity Dry needling

Македoнското физиотерапевтско здружение организира курс Zensegrity Dry needling во периодот од 27.05 до 29.05.2022 година во Скопје .Предавачи на настанот се Кристоф Струмф (Германија) и Ален Лилич (Словенија)

Zensegrity Dry needling претставува ефикасна медицинска метода, која се користи за третирање на мускулна болка преку стимулирање на нервите во мускулите и меките ткива со акупунктурни игли, што доведува до ослободување на хормонот ендорфин, со што се намалува болката, се намалува воспалението, се подобрува миофасцијалната дисфункција, се подобрува мобилноста на зглобовите и се враќа функционалноста на зглобовите.


Котизација за учество на курсот е 300€ во денарска против вредност за членовите на МФЗ,
и 350€ за сите останатите учесници.-

Рана котизација до 25 април 300€.
– Доцна котизација до 10 мај 350€.

Повеќе информации на:
– +38978519299
– +38978652788

Регистрација за учество на курсот на следниот линк :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf857BVmo8TxK83cy8ou7TG8yprJg0ZTvXGeB3bUuPetdK3sA/viewform?fbclid=IwAR0Y8sz_UWHGwRZqS2lMC0SkTs7VwHF6hu0uJqmFJEmAoVhoOu2gCzC2_Yk

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *