Macedonian Society Of Physiotherapists
easyflossing

Курс Easy flossing Март 2023

Македонското физиотерапевтско здружение во соработка со Easy Flossing Academy (Germany) организира курс Easy FLOSSING на 25.03.2023 во периодот од 9-17 часот во аудиториумот во Жан Митрев клиника во  Скопје .Инструктор на курсот ќе биде Ивица Стојковиќ од Србија (Physiomotion Academy) .

Flossing е терапевтска техника при која се употребуваат гумени еластични ленти (band). Аплицирањето на еластичните ленти создава компресија на поголема површина која се задржува околу една минута .Во тој период терапевтот применува различни мауелни техники според претходните индикации и заедно со пациентот се изведуваат активни или пасивни движења.После неколку минути лентата се вади и може да се забележи зголемен обем на движење и намалување на болката. По механичката компресија предизвикана од гимените еластични ленти значително се зголемува крвотокот а со тоа и апсорпцијата на наталожените метаболни продукти во ткивата кои ги третираме .За да се постигне овој ефект потребни ви се оригинални Flossingband-траки, добри мануелни техники , и соодветно знаење за ефикасна примена .

На курсот ќе се запознаете со :

*како функционира флосингот
*како да се постави флосин траката
*која боја трака е за која инидикација
*индикации & контраиндикации
*теорија+практичен дел
*комбинација на флосинг со другите терапевтски техники
*флосинг во лимфологија и нверологија
*флосинг во спортската физиотерапија.

Со оваа обука добивате 4 различни flossing траки ,соодветнo и неопходно териско и практично знаење за успешна примена на флосинг техниката.

Курсот вклучува :
*теоретски и практичен дел
*4 флосинг
*германски сертификат од Easy Flossing Academy

Котизација за учество :180 евра во денарска противвредност за сите членови на македонското физиотерапевтско здружение
200 евра во денарска противвредност за сите физиотерапевти .

Уплата најдоцна до 15 март 2023 година на Жиро сметка на

Македонското физиотерапевтско здружение

НЛБ ТУТУНСКА БАНКА АД СКОПЈЕ 210072165990137

 • 00

  денови

 • 00

  часови

 • 00

  минути

 • 00

  секунди

Book Event

Котизацијза членови на МФЗ
11,100 денари
Available Карти: 9

Котизација за учество на Курс Easy Flossing 180 евра за членови на Македонско физиотерапевтско здружение

The Котизацијза членови на МФЗ ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
котизација за физиотерапевти кои не се членови на МФЗ
12,500 денари
Available Карти: 10

Котизација за учество на Курс Easy Flossing 200 евра за физиотерапевти кои не се членови на Македонско физиотерапевтско здружение

The котизација за физиотерапевти кои не се членови на МФЗ ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Дата

25 Мар 2023

Време

09:00 - 17:00

Локално Време

 • Временска Зона: America/New_York
 • Дата: 25 Мар 2023
 • Време: 04:00 - 12:00

Локација

Zan Mitrev Clinic
Bledski dogovor No.8 Skopje ,Macedonia
Website
https://www.zmc.mk
Категорија
Macedonian society of Physiotherapists

Organizer

Macedonian society of Physiotherapists
Phone
+38970772122
Email
president@mfz.mk
Website
https://mfz.mk
РЕГИСТРАЦИЈА

Next Event

QR Code

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *