Macedonian Society Of Physiotherapists
Webinar ACL Rehab with Alli Gokeller

Webinar ACL Rehab with Alli Gokeller

Целта на овој вебинар е да ги запознае заинтерисраните за учество на курсот и да ги претстави теоретските и практичните принципи на моторното учење, невропластичноста и неврокогницијата.Повредата на предниот вкрстен лигамент (ACL) има големо влијание

Блаже Арсов
On февруари 26, 2024
Прочитај повеќе
ОДЛОЖЕН !!!  Easy flossing курс 2024

ОДЛОЖЕН !!! Easy flossing курс 2024

Македонското физиотерапевтско здружение во соработка со Easy Flossing Academy (Germany) организира курс Easy FLOSSING на 08.06.2024 во периодот од 9-17 часот во Скопје .Инструктор на курсот ќе биде Ивица Стојковиќ од Србија (Physiomotion Academy) .

Блаже Арсов
On јануари 25, 2024
Прочитај повеќе
ОДЛОЖЕН !!!  Myofascial CUPPING

ОДЛОЖЕН !!! Myofascial CUPPING

Myofascial CUPPING е нов концепт на динамичка cupping терапија,сув третман (dry cupping/без крв),кој се применува без масло и кој не предизвикува ХЕМАТОМИ .Со користењето на специјално дизајнирани силиконски вендузи се создава негативен притисок кој ни

Блаже Арсов
On јануари 25, 2024
Прочитај повеќе
(ОДЛОЖЕН !)Реконструкција на ACL. Како да го вратите вашиот спортист (безбеден) на теренот

(ОДЛОЖЕН !)Реконструкција на ACL. Како да го вратите вашиот спортист (безбеден) на теренот

Македонското физиотерапевтско здружение организира курс на тема реконстрикција на преден вкрстен лигамент (ACL) .Какода го вратите вашиот спортист (безбедно) на терен . 

Блаже Арсов
On јануари 24, 2024
Прочитај повеќе

Почитувани колеги
Физиотерапевти

После голем број на премрежија ,нефер игри и поделби помеѓу нас ,време е да се обединиме, за да си ги оствариме правата како физиотерапевти кои ни следуваат исто како и нашите колеги во светот и да го продолжиме патот кој го трасиравме. Сите добро намерни колеги кои се изморени од меѓусебните борби на двете досегашни здруженија слободно нека ни се обратат доколку сакаат да бидат членови на новото здружение – ” МАКЕДОНСКО ФИЗИОТЕРАПЕВТСКО ЗДРУЖЕНИЕ ”.

Македонското физиотерапевтско здружение е невладина стручна организација која има за цел да креира политики за создавање на услови за донесување на закон за воведување на самостојна физиотерапевтска пракса и формирање на физиотерапевтска комора за лиценцирање на физиотерапевтите на територијата на Република Македонија . Ние сме создадени за да обединуваме !!! Ве очекуваме !

НАШИ ЦЕЛИ

Организирање на физиотерапевтски стручни и научни собири со цел едукација и доедукација

Заштита на интересите на физиотерапевтите и физиотерапевтскиот труд

Координација и усогласување на работата на членовите на здружението на територијата на Република Македонија

Поттикнување и активирање на членовите на МФЗ во напорите за афирмација и развој на физиотерапевтската теорија и практика

НАСТАНИ

ПРЕПОРАЧАНИ
ПРОДУКТИ

Листа на сите препорачани продукти од Здружението.

Внесете ја вашата Е-mail адреса за да добивате известувања.

НАШИ ПАРТНЕРИ