Macedonian Society Of Physiotherapists

PHYSIO CUPPING

PHYSIO CUPPING  е нов концепт на динамичка cupping терапија,сув третман (dry cupping/без крв),кој се применува без масло и кој не предизвикува  ХЕМАТОМИ .Со користењето на специјално дизајнирани силиконски вендузи се создава негативен притисок кој ни помага да ја мобилизираме фасцијата и поткожното ткиво  предизвикувајки лизгање на фасцијалните слоеви .Со ова се постигнува ефект на намалување на инфламацијата ,болката,отокот , се подобрува перфиерната циркулација и подвижност на ткивото. На кожата на третираниот сегмент јасно може да се види зголемена хиперемија но не и хематом . Оваа техника е одлична алатка во рацете на терапевтот која пружа супериорни резултати во терапијата на пациентот .

PHYSIO CUPPING се користи при третман на миофасцијални тегоби,лузни,нерви и  при обука на пациентите за промена на стекнати лоши шеми на движење .Оваа техника не се заснова на традиционалниот cupping  на создавање на хематоми туку на мобилизација на фасцијата и поткожното ткиво .

Покрај мобилизацијата на фасцијата со PHYSIO Cupping можеме да правиме и манипулација (Trust) на фасцијата, да третираме лузни и да мобилизираме нерви (glide n.).

PHYSIO Cupping се карактеризира со 3 степана на јачина на негативниот притисок (вакум) и 5 нивоа на  мобилизација и манипулација на фасцијата (trust) .

Курсот PHYSIO Capping трае еден ден со почеток од 10:00 до 17:00h.

Се состои од теоретски и практичен дел.Учесниците на едукацијата добиваат  сет од 8 силиконски чашки за PHYSIO Capping  кој содржи 4 големи и  4 мали  чаши и сертификат за самостојна примена на техниката .

Обуката ја води специјалист физиотерапевт Ивица Стојковиќ претставник на Physio Motion Academy, инструктор за  Easy Flosing technique и REA TAPE Taping Method.

 • 00

  денови

 • 00

  часови

 • 00

  минути

 • 00

  секунди

Book Event

Курс Physio cupping за членови на МФЗ
180 евра во денарска противвредност
Available Карти: 16
The Курс Physio cupping за членови на МФЗ ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Курс Physio cupping за физиотерапевти кои не се членови на МФЗ
200 евра во денарска противвредност
Available Карти: 16
The Курс Physio cupping за физиотерапевти кои не се членови на МФЗ ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Дата

26 Мар 2023

Време

10:00 - 17:00

Локално Време

 • Временска Зона: America/New_York
 • Дата: 26 Мар 2023
 • Време: 05:00 - 12:00

Локација

Zan Mitrev Clinic
Bledski dogovor No.8 Skopje ,Macedonia
Website
https://www.zmc.mk
Категорија
Macedonian society of Physiotherapists

Organizer

Macedonian society of Physiotherapists
Phone
+38970772122
Email
president@mfz.mk
Website
https://mfz.mk
РЕГИСТРАЦИЈА

Next Event

QR Code

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *