Macedonian Society Of Physiotherapists

Physiotherapy management for COVID-19 in the acute hospital setting 

Почитувани колеги , Македонското физиотерапевтско здружение во Мај 2020 година во соработка со world physiotherapy (WCPT) и со одобрување на авторите на ” Physiotherapy management for COVID-19 in the acute hospital setting ” направи превод на Македонски јазик на истоимениот медицински материјал со цел да им биде подостапен и лесно разбирлив на македонските физиотерапевти во секојдневната пракса за време на пандемијата . 

Преводот на македонски јазик може да го најдете на следниот линк: 

https://world.physio/covid-19-information-hub/covid-19-practice-based-resources

https://world.physio/sites/default/files/2020-09/Physiotherapy_Guideline_COVID-19_Macedonian.pdf

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *