СЕМИНАР – Клиничка Физиотерапија

На 01.12.2017 – Петок во аудиториумот во Жан Митрев Клиника со почеток во 12 часот се одржа првиот семинар на Македонското Физиотерапевтско Здружение на тема “Клиничка Физиотерапија” .
Прочитај повеќе

Гостување на Никодин Велјаноски во Телма-Амбуланта

Гостување на потпретседателот на МФЗ Никодин Велјаноски и нашата колешка Олгица Димитров во Телма Амбуланта на тема: “Физикална терапија во интензивна нега”
Прочитај повеќе

СКОПЈЕ ТРЧА – 10КМ

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Минатиот викенд на 8 октмоври во Скопје се одржа трка под мотото “СКОПЈЕ ТРЧА 10КМ” на која учествуваа околу 900 спортисти . Во машка конкуренција учествуваше и нашиот активен член Г-дин Александар Шарковски  Дипл.Физиотерапевт кој успешно ја заврши трката и имаше одлични резултати како 59-ти кој ја помина целта од 500 машки учесници .

Прочитај повеќе

Трет национален конгрес за невросонологија и мозочна хемодинамика 2017

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Во периодот од   од 5 до 8 октомври во Софија, Бугарија се одржа Третиот национален конгрес за невросонологија и мозочна хемодинамика , во рамки на конгресот се одржа и  регионалниот едукативен курс на Европската академија по неврологија .
Прочитај повеќе

Втор конгрес на Физиотерапевти на Црна Гора 2017

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Во периодот од  6- 8 октомври 2017 година се одржа Вториот конгрес на Физиотерапевти на Црна Гора , на кој присуствуваа  околу 200 физиотерапевти од државите од регионот и пошироко.Конгресот се одржа под покровителство на министерството на здравство на Црна Гора под мотото “Вредноста и значењето на Физиотерапијата” .На свеченото отварање на конгресот се обрати претседателката на европскиот регион на светската конфедерација за физиотерапија WCPT Сара Базин и генералниот секретар на WCPT Дејвид Гориа.

Прочитај повеќе

Ново Партнерство: Physio Gnosis

Македонско физиотерапевтско здружение потпиша договор за соработка со компанијата за едукација на физиотерапевти и здравствени работници Physio Gnosis од Софија , и на своите членовите им обезбеди можност да учествуваат на курсеви и семинари во Бугарија ,по специјални понуди.

Прочитај повеќе

Гостување на Претседателот на МФЗ на Алсат ТВ

Претседателот на здружението гостуваше  во  Утринската Програма (Dite e Re)  на Алсат ТВ  .

Се збореше на тема:” Физиотерапија ”

Видеото можете да го погледнете на следниов линк: https://youtu.be/xdiJ5JpLOfQ

„Физичка активност за живот“ е мотото и на нашите физиотерапевти

По повод светскиот ден на физиотерапевтите – 8 септември, тимот на физиотерапевтите од ЖАН МИТРЕВ КЛИНИКА се приклучуваат на годинешното мото“ Физичка активност за живот“, испраќајќи порака до сите за поголема физичка активност со што значајно ќе се придонесе за намалување на многу болести.

Прочитај повеќе

УКЛО објави Конкурс за упис на магистерски и докторски студии !

Конкурс за упис на пет студенти физиотерапевти на втор циклус на студии за академската 2017/2018 година на Висока медицинска школа – Битола

Повеќе информации на линкот :  http://univerzitet.mk/