Среќни Новогодишни и Божиќни празници

Почитувани колеги физиотерапевти

Пред Вас се отвара нова страница во која Ви посакувам водич да Ви биде знаењето и успехот, а упорноста во работата нека Ви биде цел за наредната година проследена со многу здравје и среќа.

Прочитај повеќе

Медикус Хелп -10% на секој член

Компанијата Медикус Хелп како подржувач и соработник на Македонско физиотерапевтско здружение одобрува попуст од -10% на секој член на здружението при купување во специјализираните продавници на Медикус Хелп.Попустот се остварува со прикажување на вашата членска картичка .

Прочитај повеќе

СЕМИНАР – Клиничка Физиотерапија

На 01.12.2017 – Петок во аудиториумот во Жан Митрев Клиника со почеток во 12 часот се одржа првиот семинар на Македонското Физиотерапевтско Здружение на тема “Клиничка Физиотерапија” .
Прочитај повеќе

Гостување на Никодин Велјаноски во Телма-Амбуланта

Гостување на потпретседателот на МФЗ Никодин Велјаноски и нашата колешка Олгица Димитров во Телма Амбуланта на тема: “Физикална терапија во интензивна нега”
Прочитај повеќе

СКОПЈЕ ТРЧА – 10КМ

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Минатиот викенд на 8 октмоври во Скопје се одржа трка под мотото “СКОПЈЕ ТРЧА 10КМ” на која учествуваа околу 900 спортисти . Во машка конкуренција учествуваше и нашиот активен член Г-дин Александар Шарковски  Дипл.Физиотерапевт кој успешно ја заврши трката и имаше одлични резултати како 59-ти кој ја помина целта од 500 машки учесници .

Прочитај повеќе

Трет национален конгрес за невросонологија и мозочна хемодинамика 2017

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Во периодот од   од 5 до 8 октомври во Софија, Бугарија се одржа Третиот национален конгрес за невросонологија и мозочна хемодинамика , во рамки на конгресот се одржа и  регионалниот едукативен курс на Европската академија по неврологија .
Прочитај повеќе

Втор конгрес на Физиотерапевти на Црна Гора 2017

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Во периодот од  6- 8 октомври 2017 година се одржа Вториот конгрес на Физиотерапевти на Црна Гора , на кој присуствуваа  околу 200 физиотерапевти од државите од регионот и пошироко.Конгресот се одржа под покровителство на министерството на здравство на Црна Гора под мотото “Вредноста и значењето на Физиотерапијата” .На свеченото отварање на конгресот се обрати претседателката на европскиот регион на светската конфедерација за физиотерапија WCPT Сара Базин и генералниот секретар на WCPT Дејвид Гориа.

Прочитај повеќе

Ново Партнерство: Physio Gnosis

Македонско физиотерапевтско здружение потпиша договор за соработка со компанијата за едукација на физиотерапевти и здравствени работници Physio Gnosis од Софија , и на своите членовите им обезбеди можност да учествуваат на курсеви и семинари во Бугарија ,по специјални понуди.

Прочитај повеќе