Клиничка Физиотерапија – 15 – 16.12.2018

Во периодот од 15 – 16.12.2018 во аудиториумот на Жан Митрев Клиника, во Скопје, а во организација на Македонското Физиотерапевтско Здружение се одржа завршниот семинар за 2018 година на тема “Клиничка Физиотерапија”.

Прочитај повеќе

Настан во склоп на кампањата Хромо 7, во соработка со здружението со цистична фиброза

Средното медицинско училиште “Д-р Панче Караѓозов” на 22.11.2018 ни беше вториот домаќин на проекцијата на наградуваниот игран филм АДЕМ (Кислород) и Кампањата Хромо 7, во рамките на одбележувањето на Европската недела за ЦФ.

Прочитај повеќе

Модерна Медицинска Акупунктура

Во периодот од 2- 4 ноември во Скопје се одржа семинар на тема Модерна медицинска акупунктура
Семинарот беше во организација на Македонското физиотерапевтско здружение со техничка подршка на компанија Елмед .

Прочитај повеќе

Конференција – Клиничка Физиотерапија

Почитувани колеги,

Во име на Научниот одбор на конференцијата  “Клиничка Физиотерапија”кој ќе се одржи на 15 – 16.12.2018 година во Жан Митрев Клиника – Скопје, во организација на Македонското Физиотерапевтско Здружение, Ве повикуваме за пријава на своите трудови за учество на истиот.

Прочитај повеќе

Аријан Селмани

Колегата Аријан Селмани како член на извршниот одбор беше претставник на Македонското физиотерапевтско здружение на Првиот Меѓународен конгрес на физиотерапевти во Приштина, Косовo во периодот од 19-20 октомври 2018 година. Воедно колегата се обрати на присутните со две свои презентации на тема “Физиотерапија кај Цистична Фиброза” и “FMS – Therapy of Future”

Прочитај повеќе

Кинезиотејпинг курс – 26/28 Октомври

Во периодот од 26-28 октомври во Zan Mitrev Clinic се одржува Кинезиотејпинг курс,во организација на Македонското физиотерапевтско здружение а со техничка подршка од нашата клиника.
Едукацијата ја спроведува кинезиотејпинг инструкторот Драган Димитријевиќ од Белград , Србија.

Прочитај повеќе

Физиотерапија & Цистична фиброза

Во рамките на Првата кампања за цистична фиброза(ЦФ)во Македонија– Хромо 7 беаорганизирани  „Денови на респираторната физиотерапија и цистичната фиброза“ (19-22 октомври 2018). Македонските и косовските физиотерапевти, како и ЦФ пациентите и нивните семејства, можеа да слушнат за најновите белгиски искуства во физиотерапевтскиот третман на пациентите со цистична фиброза.

Прочитај повеќе

ПОДРШКА НА ПАЦИЕНТИТЕ СО ЦФ ОД ЧЛЕНОВИТЕ НА МФЗ НА SKOPJE RUN 10

Повеќе од 20 директни учесници на градската трка дадоа подршка на пациентите со ЦФ и го носеа логото на кампањата #ХРОМО7. Меѓу учесниците беше и групата RUN FOR FUN MACEDONIA предводена од физиотерапевтот Александар Шарковски.
Прочитај повеќе

МРТ1 – Кампања за Цистична фиброза

Претседателот на МФЗ Блаже Арсов Blazhe Arsov гостуваше во утринската програма на Македонската Телевизија заедно со претседателката на Здружението за цистична фиброза Snezana Bojcin со цел промоција на кампањата #Chromo7

Прочитај повеќе