Средба со претседателката на европскиот регион на светската конфедерација на физиотерапевти

Претседателот на Македонско физиотерапевтско здружение Дипл.ФТ. Блаже Арсов имаше средба со претседателката на европскиот регион на светската конфедерација на физиотерапевти Г_ѓа Esther-Mary D’Arcy, во Скопје во текот на нејзината службена посета на Македонија.

Прочитај повеќе

Кинезиотејпинг 1 и 2

Овој 3 дневен семинар е креиран да им овозможи на учесниците да се запознаат со начинот на делување, тестовите за проценка како и начинот на апликација на Kinesio Taping® методата. Учесниците ќе бидат запознаени со историјатот, механизмот на делување на лентата на различни рецептори во ткивата како и терапевтските ефекти кои може да се појават.

Прочитај повеќе

Работилница „Физиотерапија и менаџмент“

На ден 16.02.2019 година Македонското физиотерапевтско здружение во соработка со компанијата “Елмед” доо од Скопје во рамки на центарот за едукација одржаа работилница на темата „Физиотерапија и менаџмент“ .

Прочитај повеќе

ЕУ конференција за цистична фиброза во Ливерпул 2019

Македонското физиотерапевтско здружение како претставник на интернационалната физиотерапевтска група за цистична фиброза IPG/CF ги информира сите заинтересирани колеги физиотерапевти дека е започнат процесот за регистрација за учество на европската конференција за цистична фиброза во Ливерпул 2019 година .

Прочитај повеќе

Клиничка Физиотерапија – 15 – 16.12.2018

Во периодот од 15 – 16.12.2018 во аудиториумот на Жан Митрев Клиника, во Скопје, а во организација на Македонското Физиотерапевтско Здружение се одржа завршниот семинар за 2018 година на тема “Клиничка Физиотерапија”.

Прочитај повеќе

Настан во склоп на кампањата Хромо 7, во соработка со здружението со цистична фиброза

Средното медицинско училиште “Д-р Панче Караѓозов” на 22.11.2018 ни беше вториот домаќин на проекцијата на наградуваниот игран филм АДЕМ (Кислород) и Кампањата Хромо 7, во рамките на одбележувањето на Европската недела за ЦФ.

Прочитај повеќе

Модерна Медицинска Акупунктура

Во периодот од 2- 4 ноември во Скопје се одржа семинар на тема Модерна медицинска акупунктура
Семинарот беше во организација на Македонското физиотерапевтско здружение со техничка подршка на компанија Елмед .

Прочитај повеќе