Зенсегрити модул 4 – 2019

Во периодот 14 до 16 јуни во Штип се одржа 4от модул од курсот Зенсегрити на кој учествуваа 25 Македонски физиотерапевти.
Курсот беше предводен од иноваторот на техниката Christoph Stumpf од Германија и Alen Lilic асистент инструктор од Словенија.

Прочитај повеќе

Симпозиум на тема физиотерапија кај деца со спинална мускулна атрофија и мускулна дистрофија

Вчера на 8.06.2019 во рамки на 7мата регионална конференција во Струга во хотел Дрим се одржа сателит симпозиум на тема физиотерапија кај деца со спинална мускулна атрофија и мускулна дистрофија.

Прочитај повеќе

Одбележување на Светскиот ден на мултипла склероза

На 30 Мај во Еу инфо центарот во Скопје се одбележа Светскиот ден на мултипла склероза во организација на Националното здружение за Мултипла склероза .

Прочитај повеќе

42-рата меѓународна медицинска конференција на студентите по медицина

Претседателот на македонското физиотерапевтско здружение Дипл.ФТ Блаже Арсов учествуваше на 42-рата меѓународна медицинска конференција на студентите по медицина како поканет предавач и ја презентираше кинезиотејпинг техниката пред идните доктори.

Прочитај повеќе

Кинезиотејпинг 1 и 2 – 2019

Во периодот од 31 Мај до 2 Јуни 2019 во Скопје во просториите на Жан Митрев клиника се одржа втор пат  Кинезиотејпинг курс 1/2 ниво во организација на Македонското физиотерапевтско здружение и Фила Фарм  .
Курсевите кои се организираат во Македонија од страна на МФЗ се во директна соработка со Kinesio University и Фила Фарм со што на македонските физиотерапевти им овозмужуваме да се едуцираат од основачите на оваа техника .

Прочитај повеќе

ГЕНЕРАЛНО СОБРАНИЕ НА WCPT – 2019 – ЖЕНЕВА

 

Раководството на Македонското физиотерапевтско здружение во периодот од 07.05 – 10.05 присуствуваше на Генералното собрание на Светската конфедерација за Физикална терапија во Женева, Швајцарија по покана на организаторите на настанот.

Прочитај повеќе

KINESIO-MEDICAL TAPING (21 Април 2019)

На 21 Април  во аудиториумот на клиничка болница Жан Митрев се одржа семинар на тема “KINESIO-MEDICAL TAPING” .Во програмата директно учествуваше и иноваторот на светски познатата техника кинезиотејпинг Др.Кензо Касе , кој заедно со својот колега Коичи Кимура се претставија пред македонските физиотерапевти . Во рамки на настанот Др.Кензо направи промоција на новите производи од неговата работилница Finger Print Light Touch и Performace Plus и ја образложи нивната употреба во областа на педијатријата и геријатрија .

Прочитај повеќе

Кампањата ХРОМО 7

На 15 април 2019,во 18:00 часот во Кинотека на Република  Македонија во склоп на кампањата ХРОМО 7  се одржа проекција на европскиот филм „Кислород“ . Со ова продолжи кампањата која започна минатата година на 8ми септември од светскиот ден на физиотераепевтите  во партнерство со Здружението за Цистична фиброза на Македонија . Филмот е приказна  за двајца млади луѓе, кои ги спојува ретката болест – цистична фиброза и нивните релации со семејството и љубовта која ја откриваат во болничките ходници. Извонредна сторија, добитник на 9 награди и 10 номинации на филмските фестивали.

Прочитај повеќе

Кампањата ХРОМО 7 ПРОДОЛЖУВА!

Македонското физиотерапевтско здружение ве кани на проекција на белгискиот филм Adem (Кислород), 15 април 2019, 18:00 часот, Кинотека на Република  Македонија во склоп на кампањата ХРОМО 7 која се спроведува во партнерство со Здружението за Цистична фиброза на Македонија .

Прочитај повеќе

Кинезио-семинар и работилица на 21 Април 2019

Македонското физиотерапевтско здружение во соработка со компанијата ФИЛА-ФАРМ од Скопје организира Кинезио-семинар и работилица  на 21.април 2019 година во 10 часот во  Жан МИтрев Клиник Скопје,гостин на семинарот ќе биде Др.Кензо Касе иноваторот на кинезиотејпингот техника .

Прочитај повеќе