Се одржа курсот Zensegrity 2

Викендот од 8 до 10 јуни се одржа вториот модул од курсот Зенсегрити . Курсот беше предводен од нашите колеги, пријатели, одлични предавачи Крсистоф Струмф ( Германија ) и Ален Лилиќ ( Словенија ) .

Прочитај повеќе

Конгрес (18-20 Мај) – Струга

Почитувани,

Унијата на ЗМСТАСЛ предводени од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „За нас“ Ве поканува на првиот конгрес со меѓународно учество.

Прочитај повеќе

Курс – Zensegrity

Во периодот од 02.03.2018 – 04.03.2018 во просториите на хотел Карпош во Скопје за прв пат на балканот се одржа курсот – Zensegrity – Модул 1 – Карлица, во организација на Македонското Физиотерапевтско Здружение.

Прочитај повеќе

Работилница – 25ти Фебруари

На 25 фебруари во соработка со универзитетот Гоце Делчев во Штип се одржа работилница на тема “Мануелна терапија и мобилизација на ‘рбетен столб” работилницата беше водена од  доц. Д-р по мануелни техники  Тоше Крстев. Работилницата беше посетена од 30 физиотерапевти членови на Македонското физиотерапевтско здружение кои во периодот од неколку часови имаа можнсот да ги запознаат основите на мануелните техники за мобилизација на рбетниот столб . Извонредниот и добро познат Др.Тоше на присутните им ги пренесе своите искуства од областа на мануелната терапија .

Прочитај повеќе

Конференција – 24ти Фебруари

На  24 фебруари во 11 часот во Штип се одржа конференција на тема ”Новости во физиотерапијата” во соработка со универзитетот “Гоце Делчев”  . Настанот беше посетен од 70 физиотерапевти од источниот регион на Македонија кои имаа можност да слушнат и дебатираат на темите кои беа презентирани во склоп на програмата на конференција.

Прочитај повеќе

СЕМИНАР – Клиничка Физиотерапија

На 01.12.2017 – Петок во аудиториумот во Жан Митрев Клиника со почеток во 12 часот се одржа првиот семинар на Македонското Физиотерапевтско Здружение на тема “Клиничка Физиотерапија” .
Прочитај повеќе

Трет национален конгрес за невросонологија и мозочна хемодинамика 2017

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Во периодот од   од 5 до 8 октомври во Софија, Бугарија се одржа Третиот национален конгрес за невросонологија и мозочна хемодинамика , во рамки на конгресот се одржа и  регионалниот едукативен курс на Европската академија по неврологија .
Прочитај повеќе