Кинезиотејпинг 1 и 2 – 2019

Во периодот од 31 Мај до 2 Јуни 2019 во Скопје во просториите на Жан Митрев клиника се одржа втор пат  Кинезиотејпинг курс 1/2 ниво во организација на Македонското физиотерапевтско здружение и Фила Фарм  .
Курсевите кои се организираат во Македонија од страна на МФЗ се во директна соработка со Kinesio University и Фила Фарм со што на македонските физиотерапевти им овозмужуваме да се едуцираат од основачите на оваа техника .

Прочитај повеќе

ГЕНЕРАЛНО СОБРАНИЕ НА WCPT – 2019 – ЖЕНЕВА

 

Раководството на Македонското физиотерапевтско здружение во периодот од 07.05 – 10.05 присуствуваше на Генералното собрание на Светската конфедерација за Физикална терапија во Женева, Швајцарија по покана на организаторите на настанот.

Прочитај повеќе

KINESIO-MEDICAL TAPING (21 Април 2019)

На 21 Април  во аудиториумот на клиничка болница Жан Митрев се одржа семинар на тема “KINESIO-MEDICAL TAPING” .Во програмата директно учествуваше и иноваторот на светски познатата техника кинезиотејпинг Др.Кензо Касе , кој заедно со својот колега Коичи Кимура се претставија пред македонските физиотерапевти . Во рамки на настанот Др.Кензо направи промоција на новите производи од неговата работилница Finger Print Light Touch и Performace Plus и ја образложи нивната употреба во областа на педијатријата и геријатрија .

Прочитај повеќе

Кампањата ХРОМО 7

На 15 април 2019,во 18:00 часот во Кинотека на Република  Македонија во склоп на кампањата ХРОМО 7  се одржа проекција на европскиот филм „Кислород“ . Со ова продолжи кампањата која започна минатата година на 8ми септември од светскиот ден на физиотераепевтите  во партнерство со Здружението за Цистична фиброза на Македонија . Филмот е приказна  за двајца млади луѓе, кои ги спојува ретката болест – цистична фиброза и нивните релации со семејството и љубовта која ја откриваат во болничките ходници. Извонредна сторија, добитник на 9 награди и 10 номинации на филмските фестивали.

Прочитај повеќе

Кинезио-семинар и работилица на 21 Април 2019

Македонското физиотерапевтско здружение во соработка со компанијата ФИЛА-ФАРМ од Скопје организира Кинезио-семинар и работилица  на 21.април 2019 година во 10 часот во  Жан МИтрев Клиник Скопје,гостин на семинарот ќе биде Др.Кензо Касе иноваторот на кинезиотејпингот техника .

Прочитај повеќе

Средба со претседателката на европскиот регион на светската конфедерација на физиотерапевти

Претседателот на Македонско физиотерапевтско здружение Дипл.ФТ. Блаже Арсов имаше средба со претседателката на европскиот регион на светската конфедерација на физиотерапевти Г_ѓа Esther-Mary D’Arcy, во Скопје во текот на нејзината службена посета на Македонија.

Прочитај повеќе

Кинезиотејпинг 1 и 2

Овој 3 дневен семинар е креиран да им овозможи на учесниците да се запознаат со начинот на делување, тестовите за проценка како и начинот на апликација на Kinesio Taping® методата. Учесниците ќе бидат запознаени со историјатот, механизмот на делување на лентата на различни рецептори во ткивата како и терапевтските ефекти кои може да се појават.

Прочитај повеќе

Клиничка Физиотерапија – 15 – 16.12.2018

Во периодот од 15 – 16.12.2018 во аудиториумот на Жан Митрев Клиника, во Скопје, а во организација на Македонското Физиотерапевтско Здружение се одржа завршниот семинар за 2018 година на тема “Клиничка Физиотерапија”.

Прочитај повеќе