Macedonian Society Of Physiotherapists
одложен поради слаб интерес

Easy flossing курс 8 ми јуни 2024

Македонското физиотерапевтско здружение во соработка со Easy Flossing Academy (Germany) организира курс Easy FLOSSING на 08.06.2024 во периодот од 9-17 часот во Скопје .Инструктор на курсот ќе биде Ивица Стојковиќ од Србија (Physiomotion Academy) .Flossing е терапевтска техника при која се употребуваат гумени еластични ленти (band). Аплицирањето на еластичните ленти создава компресија на поголема површина која се задржува околу една минута .Во тој период терапевтот применува различни мауелни техники според претходните индикации и заедно со пациентот се изведуваат активни или пасивни движења.После неколку минути лентата се вади и може да се забележи зголемен обем на движење и намалување на болката. По механичката компресија предизвикана од гимените еластични ленти значително се зголемува крвотокот а со тоа и апсорпцијата на наталожените метаболни продукти во ткивата кои ги третираме .За да се постигне овој ефект потребни ви се оригинални Flossingband-траки, добри мануелни техники , и соодветно знаење за ефикасна примена .

На курсот ќе се запознаете со :

*како функционира флосингот

*како да се постави флосин траката

*која боја трака е за која инидикација

*индикации & контраиндикации

*теорија+практичен дел

*комбинација на флосинг со другите терапевтски техники

*флосинг во лимфологија и нверологија

*флосинг во спортската физиотерапија.

Со оваа обука добивате 4 различни flossing траки ,соодветнo и неопходно териско и практично знаење за успешна примена на флосинг техниката.

Курсот вклучува :

*теоретски и практичен дел

*4 флосинг

*германски сертификат од Easy Flossing Academy

Котизација за учество :

12000 денари за сите членови на македонското физиотерапевтско здружение со платена членарина за 2024 .

14000 денари за сите физиотерапевти .

Регистрација и електронска наплата за учество на курсот на слениот линк :

Курс Easy flossing Март 2023 – Македонско Физиотерапевтско Здружение (mfz.mk)

Уплата преку банка најдоцна до 15 маj 2024 година на Жиро сметка на

Македонското физиотерапевтско здружение

НЛБ ТУТУНСКА БАНКА АД СКОПЈЕ 210072165990137

Дата

08 Јун 2024
Expired!

Време

09:00 - 17:00

Локално Време

  • Временска Зона: America/New_York
  • Дата: 08 Јун 2024
  • Време: 03:00 - 11:00

Цена

12,000.00MKD

Локација

Скопје
Skopje 1000
Категорија

Organizer

Macedonian society of Physiotherapists
Macedonian society of Physiotherapists
Phone
+38970772122
Email
president@mfz.mk
Website
https://mfz.mk
QR Code

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *