Macedonian Society Of Physiotherapists

Myofascial CUPPING

Myofascial CUPPING е нов концепт на динамичка cupping терапија,сув третман (dry cupping/без крв),кој се применува без масло и кој не предизвикува ХЕМАТОМИ .Со користењето на специјално дизајнирани силиконски вендузи се создава негативен притисок кој ни помага да ја мобилизираме фасцијата и поткожното ткиво предизвикувајки лизгање на фасцијалните слоеви .Со ова се постигнува ефект на намалување на инфламацијата ,болката,отокот , се подобрува перфиерната циркулација и подвижност на ткивото. На кожата на третираниот сегмент јасно може да се види зголемена хиперемија но не и хематом . Оваа техника е одлична алатка во рацете на терапевтот која пружа супериорни резултати во терапијата на пациентот .
Myofascial CUPPING се користи при третман на миофасцијални тегоби,лузни,нерви и при обука на пациентите за промена на стекнати лоши шеми на движење .Оваа техника не се заснова на традиционалниот cupping на создавање на хематоми туку на мобилизација на фасцијата и поткожното ткиво .
Покрај мобилизацијата на фасцијата со PHYSIO Cupping можеме да правиме и манипулација (Trust) на фасцијата, да третираме лузни и да мобилизираме нерви (glide n.).
Myofascial Cupping се карактеризира со 3 степeнi на јачина на негативниот притисок (вакум) и 5 нивоа на мобилизација и манипулација на фасцијата (trust) .
Курсот Myofascial Capping трае еден ден со почеток од 10:00 до 17:00h.
Се состои од теоретски и практичен дел.Учесниците на едукацијата добиваат сет од 8 силиконски чашки за Myofascial Capping кој содржи 4 големи и 4 мали чаши и сертификат за самостојна примена на техниката .
Обуката ја води специјалист физиотерапевт Ивица Стојковиќ претставник на Physio Motion Academy, инструктор за Easy Flosing technique и REA TAPE Taping Method
 • 00

  денови

 • 00

  часови

 • 00

  минути

 • 00

  секунди

 • 1Select Ticket
 • 2Attendees
 • 3Payment
 • 4Confirmation
Котизација за учество за членови на МФЗ 10000 ден
10000 денари
Available Карти: 15

Котизација за учество за членови на МФЗ 10000 ден со подмирена членарина за 2024

The "Котизација за учество за членови на МФЗ 10000 ден" ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Котизација за учество за сите физиотерапевти
12000 денари
Available Карти: 15

Котизација за учество за сите физиотерапевти кои не се членови на здружението

The "Котизација за учество за сите физиотерапевти " ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Дата

09 Јун 2024

Време

09:00 - 17:00

Локално Време

 • Временска Зона: America/New_York
 • Дата: 09 Јун 2024
 • Време: 03:00 - 11:00

Цена

10,000.00MKD
Категорија

Organizer

Macedonian society of Physiotherapists
Macedonian society of Physiotherapists
Phone
+38970772122
Email
president@mfz.mk
Website
https://mfz.mk
РЕГИСТРАЦИЈА
QR Code

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *