Macedonian Society Of Physiotherapists

Модерна Медицинска Акупунктура

Едукација – курс на тема ” МОДЕРНА МЕДИЦИНСКА АКУПУНКТУРА ” ќе се одржи на 2-4 ноември 2018 во Скопје Цената за членови на Македонското физиотерапевтско здружение е 200 евра а за сите други е 250 евра .
Предавач на курсот е Божидар Гардашевиќ поранешен претседател на Норвешкото здружение за медицинска акупунктура , Претседател на форумот на Медицинска акупунктура ,Претседател на Норвешкото физиотерапевтско здружение.

Петок: 02.11.18

10.00–10.45 Сличности и разлики помеѓу тригер точки,класична и медицински акупунктура.
10.45 – 11.30 Миофасцијална болка – Ноцирецепторски болки.
11.30 – 11.45 Кафе пауза
11.45 – 12.30 Практичен дел
12.30 – 13.30 Ужина
13.30 – 14.15 Акупунктурни точки , моторни точки
14.15 – 15.30 Различни техники на ракување со игли
15.30 – 17.00 Клиничко истражување и практичен
17.00 – 17.30 Прашања

Сабота: 03.11.18

09.00 – 0945 Третман на болка во мускулно-скелетниот систем
09.45 -10.30 Медицинска акупунктура (опрема,хигиена,техника)
10.30 – 10.45 Кафе пауза
1045 – 12.00 Клиничко испитување и практичен тренинг
12.00 – 13.00 Ужина
13.00 – 13.45 Неврофизиологија: механизам на блокирање на болката
13.45 – 14.30 Практична работа
14.30 – 14.45 Кафе пауза
14.45 – 16.30 Клиничко испитување и практичен тренинг
16.30 – 17.00 Прашања на крајот на денот

Недела: 04.11.18

09.00 – 09.45 ПНС, ПЕНС (игли со струја)
09.45 – 10.30 Клиничка демонстрација.
10.30 – 10.45 кафе пауза
10.45 – 12.30 Клиничко испитување и практичен тренинг
12.30 – 13.30 Ужина
13.30 – 15.00 Клиничко испитување и практичен тренинг
15.00 – 15.30 Дискусија на крајот на денот

Предавач: Борис Гардашевиќ
Претседател на форумот за медицинска акупунктура
Член на норвешкото физиотерапевтско здружение
Поранешен претседател на норвешкото здружение за медицинска акупунктура

PDF Формат за агендата: https://mfz.mk/programa%20za%20moderna%20medicinska%20akupunktura%202.pdf

Регистрација за учество на курсот на следните контакти :

Блаже Арсов /Blazhe Arsov
Претседател на Македонско физиотерапевтско здружение
President of Macedonian society of physiotherapists
Телефон /Phone.+38970772122
Е-мајл /E-mail.president@mfz.mk
www.mfz.mk www.fizioterapevti.mk

 

Дата

02 - 04 Ное 2018
Expired!

Време

10:00 - 17:00

Локално Време

  • Временска Зона: America/New_York
  • Дата: 02 - 04 Ное 2018
  • Време: 05:00 - 12:00

Локација

Скопје
Skopje 1000

Next Event

QR Code

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *