Macedonian Society Of Physiotherapists

ERGON Basic course (IASTM) 2023

Mакедонското физиотерапевтско здружение во соработка со ERGON® Academy организира  основен курс за мобилизација на меките ткива со помош на инструменти (IASTM) . Курсот ќе се одржи во Скопје на 11/12 ноември 2023 .
Што може да очекувате од  ERGON Basic IASTM курсСтанува збор за дводневен курс на кој ќе се стекнете со знаење и вештини за примена на техниката за мобилизација на ткива со помош на инструменти (IASTM) . Едукацијата се спроведува по 12 часа дневно ефективно време во два дена при што ќе  бидете подготвени да ја користите оваа техника .Курсот  покрива теоретски и практични познавања со дополнителна практична обука . Методолигијата на наставата е базирана на практична работа која се изведува под надзор од инструктори во групи од двајца до тројца учесници , при што се поминува материјал на сите анатомски структури и сите чести муксулно скелетни повреди .
Курсот ќе се спроведе на англиски јазик и дополнително се преведува по потреба на учесниците.
ERGON IASTM Technique ти овозможува да направиш:

Проценка:
Да ги процениш мускулите и фасцијата за да го лоцираш фиброзното ткиво

Ослободување :

со мобилизирање на вкрстените врски помеѓу сврзното ткиво
со стимулирање на анаболните процеси на меките ткива
со намалување на акумулацијата на ткиво со лузни
со намалување на вкочанетоста на веќе формираните акумулации на сврзното ткиво
со предизвикање на контролирани микро повреди за да предизвика линеарно повторно врзување на ткивото
со менување на микроваскуларната морфологија и предизвикување на хиперемија
со зголемување на регрутираните фибробласти и нивно активирање што доведува до регенерација и реставрација на повредениот колаген

Корекција:

го забрзува обновувањето на ткивото преку зголемен проток на крв и активирање на фибробластите
олеснување на рефлексните промени и корекција на шемите на активирање на мускулите
враќање на еластичноста на меките ткива
мобилизирање на едеми и хематоми
зголемување на мускулната тензија околу зглобовите зголемување на одговорот на хистамин по дејството на мастоцитите
правилни постурални промени

Изведете:

намалување на болката и мускулниот спазам
враќање на опсегот на движење на зглобовите
придонесуваат за функционална рехабилитација
подобрување на протокот на крв и лимфа

За кого е наменет овој курс ?

Учесниците мора да бидат лиценцирани професионалци со соодветно медицинско високо образование со теоретско знање на анатомија и кинезиологија на човечкото тело .Од корист би било претходно познавање на техники за мекоткивна мобилизација.

Дипломирани Физиотерапевти , Кинезиолози , ортопеди .

Цели на курсот :

1.Разбирање на теоријата зад практиката на IASTM и нејзината употреба за лекување на повреди на меко ткиво и фасција.

2.Користење на клиничката опрема (ERGON® Tools) за да:

3.за ефикасна проценка на миофасцијалните ограничувања

4. за да бидете целосно способни за лекување на повеќето мускулно-скелетни патологии/повреди

5.за да комбинирате техники (ERGON® Техника и кинезиотерапија) – Олеснете ја функционалната рехабилитација

6. Инкорпорирање на ERGON IASTM техниките во протоколите за третман во комбинација со истегнување и функционална рехабилитација, целосно познавање на индикациите и контраиндикациите на апликациите.

повеќе информации за техниката на следните линкови :

https://fizioterapevti.mk/%d0%bc%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%82%d0%ba%d0%b8%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%88/

https://ergontechnique.com/ergon-worldwide/

 • 00

  денови

 • 00

  часови

 • 00

  минути

 • 00

  секунди

 • Date & Ticket
 • Attendee Info
 • Payment
 • Complete
Учество на Курс ERGON Basic IASTM ( со алатки за членови)
32600 денари
Available Карти: 15

Mакедонското физиотерапевтско здружение во соработка со ERGON® Academy организира курс за мобилизација на меките ткива со помош на инструменти (IASTM) . Курсот ќе се одржи во Скопје на 11/12 ноември . Котизација за учевство на курсот : за членови на МФЗ (со подмирена годишна членарина за 2023) - 32,600 денари (530 евра) со сет алатки

The Учество на Курс ERGON Basic IASTM ( со алатки за членови) ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Учество на курс ERGON BASIC IASTM (без алатки-за членови на МФЗ)
16600 денари
Available Карти: 15

Mакедонското физиотерапевтско здружение во соработка со ERGON® Academy организира курс за мобилизација на меките ткива со помош на инструменти (IASTM) . Курсот ќе се одржи во Скопје на 11/12 ноември . Котизација за учевство на курсот : за членови на МФЗ (со подмирена годишна членарина за 2023) - 16,600 денари БЕЗ алатки .

The Учество на курс ERGON BASIC IASTM (без алатки-за членови на МФЗ) ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Учество на курс ERGON BASIC IASTM (со алатки-за физиотерапевти кои не се членови на МФЗ)
35000 денари
Available Карти: 15

Mакедонското физиотерапевтско здружение во соработка со ERGON® Academy организира курс за мобилизација на меките ткива со помош на инструменти (IASTM) . Курсот ќе се одржи во Скопје на 11/12 ноември . Котизација за учевство на курсот : за физиотерапевти кои не се членови на МФЗ - 35000 денари со сет алатки .

The Учество на курс ERGON BASIC IASTM (со алатки-за физиотерапевти кои не се членови на МФЗ) ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Учество на курс ERGON BASIC IASTM (без алатки-за физиотерапевти кои не се членови на МФЗ)
18000 денари
Available Карти: 15

Mакедонското физиотерапевтско здружение во соработка со ERGON® Academy организира курс за мобилизација на меките ткива со помош на инструменти (IASTM) . Курсот ќе се одржи во Скопје на 11/12 ноември . Котизација за учевство на курсот : за физиотерапевти кои не се членови на МФЗ - 18000 денари БЕЗ сет алатки .

The Учество на курс ERGON BASIC IASTM (без алатки-за физиотерапевти кои не се членови на МФЗ) ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Дата

11 - 12 Ное 2023

Време

09:00 - 17:00

Локално Време

 • Временска Зона: America/New_York
 • Дата: 11 - 12 Ное 2023
 • Време: 03:00 - 11:00

Цена

36,500.00MKD

Повеќе инфо

Read More

Локација

Zan Mitrev Clinic
Bledski dogovor No.8 Skopje ,Macedonia
Website
https://www.zmc.mk
Категорија
Macedonian society of Physiotherapists

Organizer

Macedonian society of Physiotherapists
Phone
+38970772122
Email
president@mfz.mk
Website
https://mfz.mk
РЕГИСТРАЦИЈА
QR Code