Macedonian Society Of Physiotherapists

Меѓународен Семинар – Клиничка Физиотерапија

Почитувани колеги,

Македонското Физиотерапевтско Здружение организира: СЕМИНАР “КЛИНИЧКА ФИЗИОТЕРАПИЈА” 2018 во соработка со Жан МитревКлиника

ПРОГРАМА:

Локација: Жан Митрев Kлиника Термин: 10:00 часот, 15/16.12.2018 (сабота/недела)
Регистрација на учесници:10.00-10.45

Агенда:

Прв ден: 15.12.2018

11.00 – Отварање на настанот – Обраќање на Потпретседателот Никодин Велјаноски
11.10 – 11.25 “Минимално инвазивна остесинтеза” – Доц.Др. Константин Митев, Жан Митрев Клинка
11.30 – 11.45 “Физиотерапевтски пристап кај пациент со ревизиска ендопротеза на колк – приказ на случај” Дипл. ФТ. Лепосава Јовановска, Жан Митрев Клиника 11.50 – 12.05 – “Физиотерапевтски пристап кај пациент после политраума – приказ на случај” Спец. Физ. Виктор Костадинов, Жан Митрев Клиника

12.10 – 12.30 ПАУЗА

12.35 – 12.50 – “Терапевтски пристап кај пациенти со мозочен удар базиран на PNF и Bobath концептите “ – Стојан Стоев, IPNF Certified Therapist, IBITA Certified Therapist, Бугарија
12.55 – 13.10 – “Менаџирање на Синдром на конверзија со физикална терапија” – Дипл. ФТ. Рита Синани – Халими
13.15 – 13.30 – “Физиотерапија кај пациенти со Цистична фиброза” Спец. ФТ Аријан Селмани
13.35 – 13.50 – Комерцијална презентација – ЕЛМЕД Скопје
13.55 – 14.10 – Комерцијална презентација – Фитофарм
14.15 – 14.45 – ДИСКУСИЈА

Втор ден: 16.12.2018
Локација: Жан Митрев Kлиника Регистрација на Учесници: 09.30 Агенда:
10.00 – 11.00 РАБОТИЛНИЦА – “Терапевтски пристап кај пациенти со мозочен удар базиран на PNF и Bobath концептите “ – Стојан Стоев, IPNF Certified Therapist, IBITA Certified Therapist, Бугарија

ПАУЗА

11.15 – 12.15 РАБОТИЛНИЦА – РЕСПИРАТОРНА ФИЗИОТЕРАПИЈА КАЈ ПАЦИЕНТИ СО Хронична Опструктивна Белодробна Болест (ХОББ) – Олгица Димитров, Дипл. Физиотерапевт, Македонија.

12.30 – Доделување на сертификати Котизација:
– Учество само на првиот ден од настанот (15.12) – членови на МФЗ – 800мкд
– Учество само на првиот ден од настанот (15.12) – останати учесници – 1200мкд
– Учество на двата денови од настанот (вклучувајќи ги двете работилници) – членови на МФЗ – 1200 мкд
– Учество на двата денови од настанот (вклучувајќи ги двете работилници)
– останати учесници – 1800 мкд – Котизација
– учесници надвор од Р. Македонија – 50€
Македонско Физиотерапевтско Здружение
НЛБ ТУТУНСКА БАНКА АД СКОПЈЕ – 210072165990137

Со назнака – СЕМИНАР – КЛИНИЧКА ФИЗИОТЕРАПИЈА 2018

За уплати надвор од МКД:
SWIFT: TUTNMK22 IBAN:MK07210300000285724

Онлајн регистрација: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc63O_Xqg6dBQ1bOdcIHVl84r5VQTfbyJzCG1aUrf1tyuhM2w/viewform

Registration Form:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScOygheRKjOywvtWlqLpTJ94jDSXoyQisBa1eznD1CY0EouKg/viewform

Дата

15 Дек 2018
Expired!

Време

08:00 - 14:00

Локално Време

  • Временска Зона: America/New_York
  • Дата: 15 Дек 2018
  • Време: 02:00 - 08:00

Локација

ZAN MITREV
Bulevar Ilinden 113 Skopje 1000
QR Code

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *