Macedonian Society Of Physiotherapists

Курс REA TAPE Taping Method

Курс REA TAPE Taping Method

Македонсктото физиотерапевтско здружение во соработка со PHYSIO MOTION ACADEMY, на 22/23 април 2023 во Скопје ,ќе одржи  курс kinesiology tape техника по лиценца на REA TAPE Taping Method.

Инструктор на настанот е Ивица Стојковиќ Специјалист физиотерапевт лиценциран инструктор за REA TAPE Taping Method .

Бројот на местата е ограничен на максимум 24 учесници.

Опис на семинарот :

Курс REA TAPE kinesiology трае два дена во кое е вклопено теоретски и практичен дел . Во програмта се предвидени 4 часа теоретска настава и 12 часа практична работа .Секој учесник на курсот ќе добијат две kinesyology траки, ножици, скрипта  и сертификат  за завршена овука за  Rea Tape Taping Method.

Едукацијата се спроведува преку проценка на состојбата на пациентот,анализа и клиничко резонирање за примена на соодветна  техника  и метод на кинезио траката .

По завршувањето на практичниот дел следува евалуација на опфатената тема и доделување на сертификатот. За да се добие сертификат задолжително е присуство во текот на целиот семинар, т.е. двата дена. Со добиениот сертификат учесниците се потврдува дека учесниците можат  самостојно да ја применуваат оваа техника.


Програма на курсот :

 • Што е  kinesiology тејп
 • Историјат и настанување на техниката
 • индикации и контриндикации
 • начин на сечење на траката
 • различни техники на аплицирање
 • мерки на претпазливост при аплицирање
 • апликација на горни екстремитети
 • апликација на долни екстремитети
 • апликација на труп
 • лимфна дренажа
 • 6 D tape техника
 •  третман на лузни
 • корективно лепење и стабилизација на сегмети

Учесниците на курсот е потребно да носат адекватна гардероба(кратки панталони и маица).

Регистрација за учество на следниот линк :

повеќе информации на +38970772122 или на е-маил : president@mfz.mk

 • 00

  денови

 • 00

  часови

 • 00

  минути

 • 00

  секунди

Hourly Schedule

New Day

Book Event

Курс REA TAPE Taping Method за членови на МФЗ
11100 денари
Available Карти: 14
The Курс REA TAPE Taping Method за членови на МФЗ ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Курс REA TAPE Taping Method за физиотерапевти кои не се членови на МФЗ
12500 деанри
Available Карти: 9
The Курс REA TAPE Taping Method за физиотерапевти кои не се членови на МФЗ ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Дата

22 - 23 Апр 2023

Време

10:00 - 18:00

Локално Време

 • Временска Зона: America/New_York
 • Дата: 22 - 23 Апр 2023
 • Време: 04:00 - 12:00

Локација

Zan Mitrev Clinic
Bledski dogovor No.8 Skopje ,Macedonia
Website
https://www.zmc.mk
Категорија
Macedonian society of Physiotherapists

Organizer

Macedonian society of Physiotherapists
Phone
+38970772122
Email
president@mfz.mk
Website
https://mfz.mk
РЕГИСТРАЦИЈА
QR Code

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *