Macedonian Society Of Physiotherapists

Кинезиотејпинг 1 и 2

Овој 3 дневен семинар е креиран да им овозможи на учесниците да се запознаат со начинот на делување, тестовите за проценка како и начинот на апликација на Kinesio Taping® методата. Учесниците ќе бидат запознаени со историјатот, механизмот на делување на лентата на различни рецептори во ткивата како и терапевтските ефекти кои може да се појават.

Во текот на овие 3 дена ќе се опфати:

Корективни техники за епидермис, дермис, фасција и мускули, и ќе бидат презентирани во вид на приказ на случаи. Инструкторот ќе предава и демонстрира мануелни тестови и тестови со движење, а потоа истите тестови и ќе се вежбаат меѓу учесниците.

Учесниците ќе добијат сугестии да може да ја избираат апликацијата која што најмногу ќе одговара во третман на клиничката состојба на пациентот.

Инструкторот ќе направи приказ и демонстрација на проценка и апликација на следните техники: механичка корекција, корекција на тетивите и лигаментите, циркулаторна/лимфатичка апликација со приказ на случаи. Учесниците ќе имаат одредено време за прашања и дискусија поврзано со проценката и модификацијата на апликациите во поглед на клиничката состојба на пациентот.

Учесниците ќе добијат 4 оригинални Кинезио ленти, работна книга и пристап до кинезио датабазата на апликации и скрининг тестови во траење од 60 дена,сертификат за присуство на курсот и пијалоци и ручек во текот на паузата.

Истотака постои можност за дополително да се обезбедат оригинални аксесоари од кинезио универзити ,(професионални ножици со доплата од 50 евра).

Инструктор на курсот е Драган Димитријевиќ (Србија).
Kурсот е акредитиран од kinesio university и објавен на www.kinesiotaping.com
Дата на одржување : 1/2 јуни 2019 година Време: од 8-18 часот
Котизацијата за учество на курсот е 350 евра.+ 50 евра за професионални ножици . ( во денарска противвредност)
Регистрација за учество најдоцна до 15 мај 2019 на следниот е-маил president@mfz.mk или на телефон +38970772122
Локација на одржување : ZAN MITREV Clinic ул.Бледски договор бр. 8 Скопје 1000

Дата

01 - 02 Јун 2019
Expired!

Време

08:00 - 16:00

Локално Време

  • Временска Зона: America/New_York
  • Дата: 01 - 02 Јун 2019
  • Време: 02:00 - 10:00

Локација

ZAN MITREV
Bulevar Ilinden 113 Skopje 1000
Категорија

Next Event

QR Code

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *