Macedonian Society Of Physiotherapists

Центар за Едукација

Елмед доо од Скопје и Македонското физиотерапевтско здружение од Скопје со апсолутна поддршка од производителот на апарати за физикална терапија и рехабилитација Искра Медикал од Словенија, отвораат центар за неформална обука на млади физиотерапевти со интерес за отпочнување на сопствен бизнис.

Центарот се отвора во просториите на компанијата Елмед доо во населба Илинден и за основна цел имада го стимулира претприемачкиот дух на младите физиотерапевти преку подготовка и запознавање со начините и можностите за самостојно остварување во рамки на нивната дејност.

Центарот за неформална обука освен што овозможува теоретска обука во доменот на претприемништвото и пркатична во областа на целосна употреба на апарати за физикална терапија, дава и поддршка преку соодветно информирање за чекорите при основање на бизнис преку активни мерки за самовработување или пак самостојно финансирање (индивидуално или со кредитирање од страна на банките).

Последни Настани
и Новости

Webinar ACL Rehab with Alli Gokeller

Webinar ACL Rehab with Alli Gokeller

февруари 26, 2024 Настани, Новости

Целта на овој вебинар е да ги запознае заинтерисраните за учество на курсот и да

Прочитај повеќе
ОДЛОЖЕН !!!  Easy flossing курс 2024

ОДЛОЖЕН !!! Easy flossing курс 2024

јануари 25, 2024 Новости

Македонското физиотерапевтско здружение во соработка со Easy Flossing Academy (Germany) организира курс Easy FLOSSING на 08.06.2024 во периодот од 9-17 часот во Скопје .Инструктор на курсот ќе биде Ивица Стојковиќ од Србија (Physiomotion Academy) .

Прочитај повеќе
ОДЛОЖЕН !!!  Myofascial CUPPING

ОДЛОЖЕН !!! Myofascial CUPPING

јануари 25, 2024 Новости

Myofascial CUPPING е нов концепт на динамичка cupping терапија,сув третман (dry cupping/без крв),кој се применува

Прочитај повеќе