Macedonian Society Of Physiotherapists

Dry needling level 1 Skopje 2024

Наскоро  курс за Dry needling  во Скопје, Македонија! 📚

Македонското физиотерапевтско здружение во соработка со Physioverse Academy од Хрватска започнува соработка во организација на едуактивни настани .

Академијата Physioverse и Македонското физиотерапевтско здружение го организираат најсеопфатниот курс за Dry needling што досега бил организиран во Македонија.

👉 Како студент на курсот Dry needling Ниво 1, ќе научите како ефикасно да лекувате ишијас, синдром на пириформис, цервикобрахијален синдром, Thoracic outlet syndrome,и многу повеќе.

👉Исто така, ќе добиете БЕСПЛАТНИ игли за започнување на вашата работа, детални скрипти со сите потребни информации од курсот и подарок маица од Physioverse Academy.

За кого е наменет овој курс ?

* Физиотерапевти

*Студенти –физиотерапевти  од завршните години на факултет

*Доктори по медицина

* Студенти по медицина

Кој е предавач на  курсот?

*Едукаторот е дипл. ФТ. Тони Мариќ, MSK Dry Needling терапевт, меѓународен предавач за Dry Needling од Хрватска .

*Тони ја води амбулантата за физиотеапија “ Ad Sacrum”, која е најдобро оценета амбуланта во Хрватска со над 300 прегледи на Google и оценка од 4,9

Од што се состои едукацијата?

*Теоретски дел

*Суво прободување на цервикалните мускули

*Суво прободување на торакалните мускули

*Суво прободување на лумбалните мускули

*Сува игла на глутеалната регија

Зошто да присуствувате на курсот?

* За да совладате техника која брзо и ефикасно ги решава заедничките проблеми на локомоторниот систем

*Учете од физиотерапевт кој зад себе има над 20.000 третмани Dry needling и многу висока стапка на успех во решавањето проблеми

*Техниката може да ја применете во вашата пракса веќе следниот ден по завршувањето на курсот.

*После едукацијата,останете во постојан контакт со предавачот кој ќе ве води низ терапии кои ги спроведувате на вашите пациенти.

*На крајот на самота едукација , добивате сертификат на англиски јазик за завршување на првото ниво на образование за Dry Needling

*Ќе ви дадеме и гратис игли  за првите 2 недели работа .

* Пресек од 11 научни студии покажа дека оваа техника е ефикасна во намалување на болката и зголемување на функцијата кај пациенти со болки во долниот дел на грбот.

Начин на пријавување за учество ?

Регистрација за учество на следниот линк 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *