Macedonian Society Of Physiotherapists

SOMA игли за Dry nedlling

Медикус хелп како долгогодишен соработник и партнер на Македонското физиотерапевтско здружение секоаш излегува во пресрет на физиотерапевтите во Македонија со носењето на светски познати брендови од областа на физиотерапијата .Имајки предвид проблемите со кои се соочуваа претходно физиотерапевтите при набавка на соодветни акупунктурни игли за Dry nedlling  решија да го направат достапен овој производ во Македонија и непречено да функционираат нашите колеги во третманот на пациентите.Иглите SOMA се изработени од најквалитетен јапонски хирушки челик и се екстремно издржливи. Исто така се флексибилни што ги прави совршени за изведување на техниката  dry needling.За дополнителна удобност на пациентот и полесна апликација, секоја игла има пластичен апликатор. Стерилно пакување од 100 игли  е со цена од  495 ден.

Линк за повеќе инфо: https://medicushelp.mk/p/1192/igli-za-tehnika-dry-needling-
 
Dry needling претставува ефикасна медицинска метода, која се користи за третирање на мускулна болка преку стимулирање на нервите во мускулите и меките ткива со акупунктурни игли, што доведува до ослободување на хормонот ендорфин, со што се намалува болката, се намалува воспалението, се подобрува миофасцијалната дисфункција, се подобрува мобилноста на зглобовите и се враќа функционалноста на зглобовите.
 

Повеќе инфо за оваа техника на следниот линк: https://fizioterapevti.mk/%d1%82%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%bc%d0%b0%d0%bd-%d1%81%d0%be-%d0%b0%d0%ba%d1%83%d0%bf%d1%83%d0%bd%d0%ba%d1%82%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b8-%d0%b8%d0%b3%d0%bb%d0%b8-dry-needling/