Macedonian Society Of Physiotherapists

Модерна Медицинска Акупунктура

Во периодот од 2- 4 ноември во Скопје се одржа семинар на тема Модерна медицинска акупунктура
Семинарот беше во организација на Македонското физиотерапевтско здружение со техничка подршка на компанија Елмед .

Прочитај повеќе

Конференција – Клиничка Физиотерапија

Почитувани колеги,

Во име на Научниот одбор на конференцијата  “Клиничка Физиотерапија”кој ќе се одржи на 15 – 16.12.2018 година во Жан Митрев Клиника – Скопје, во организација на Македонското Физиотерапевтско Здружение, Ве повикуваме за пријава на своите трудови за учество на истиот.

Прочитај повеќе

Физиотерапија & Цистична фиброза

Во рамките на Првата кампања за цистична фиброза(ЦФ)во Македонија– Хромо 7 беаорганизирани  „Денови на респираторната физиотерапија и цистичната фиброза“ (19-22 октомври 2018). Македонските и косовските физиотерапевти, како и ЦФ пациентите и нивните семејства, можеа да слушнат за најновите белгиски искуства во физиотерапевтскиот третман на пациентите со цистична фиброза.

Прочитај повеќе

Одбележувањето на Светскиот ден на Физиотерапевтите

Светскиот ден на физиотерапевтите е можност за нас физиотерапевтите во Македонија  да ја подигнеме свеста за клучниот придонес на нашата  професијата која ги одржува луѓето да бидат мобилни и независни. Овој ден се одбележува со единство и солидарност на глобалната физиотерапевтска заедница со цел да се признае делото што го прави секој физиотерапевт за своите пациенти.

Прочитај повеќе

Се одржа курсот Zensegrity 2

Викендот од 8 до 10 јуни се одржа вториот модул од курсот Зенсегрити . Курсот беше предводен од нашите колеги, пријатели, одлични предавачи Крсистоф Струмф ( Германија ) и Ален Лилиќ ( Словенија ) .

Прочитај повеќе

Конгрес (18-20 Мај) – Струга

Почитувани,

Унијата на ЗМСТАСЛ предводени од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „За нас“ Ве поканува на првиот конгрес со меѓународно учество.

Прочитај повеќе

Курс – Zensegrity

Во периодот од 02.03.2018 – 04.03.2018 во просториите на хотел Карпош во Скопје за прв пат на балканот се одржа курсот – Zensegrity – Модул 1 – Карлица, во организација на Македонското Физиотерапевтско Здружение.

Прочитај повеќе

X