Macedonian Society Of Physiotherapists

Физиотерапија кај лица со ретки болести во Македонија

Претседателот на Македонско физиотерапевтско здружение Г-дин Блаже Арсов зема активно учество на Семинарот за ретки болести во Кјустендил Р.Бугарија по покана од претседателот на Националната алијанса на лица со ретки болести на Бугарија Г-дин Владимир Томов .


Презентација на тема ” Физиотерапија кај лица со ретки болести во Македонија ” .
Претседателот ја презентираше моменталната состојба на пациентите и недостигот од директен пристап на пациентите со ретки болести до физиотерапевтите, но истотака тој ја искористи можноста за промоција на проектот #Chromo7 а воедно и да ги покани бугарските пациентите да бидат дел од Семинарот кој следува на 20-21 октомври во Скопје на тема “Физиотерапија&Цистична фиброза”.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *