Macedonian Society Of Physiotherapists

Трет национален конгрес за невросонологија и мозочна хемодинамика 2017

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Во периодот од   од 5 до 8 октомври во Софија, Бугарија се одржа Третиот национален конгрес за невросонологија и мозочна хемодинамика , во рамки на конгресот се одржа и  регионалниот едукативен курс на Европската академија по неврологија .

На овој настан активно учество земаа и студенти на Медицинскиот факултет  при Универзитетот “Гоце Делчев” и освоија две награди за најдобри постер-презентации во секцијата за неврорехабилитација. Како коавтор и ментор на наградените студенти учествуваше и Доц. д-р Данче Василева  магистар кинезитерапевт член на извршниот одбор на Македонското физиотерапевтско здружение .

Конгресот се одвиваше под мотото „Иновации во медицината“, а фокусот беше на новите научни достигнувања во третманот на мозочните удари и можностите на едукација на мозокот по мозочен инцидент.

 

Информацијата е преземена од www.fmn.ugd.edu.mk[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”8347,8348,8349,8350″][/vc_column][/vc_row]

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *