Macedonian Society Of Physiotherapists

Средба со претседателката на европскиот регион на светската конфедерација на физиотерапевти

Претседателот на Македонско физиотерапевтско здружение Дипл.ФТ. Блаже Арсов имаше средба со претседателката на европскиот регион на светската конфедерација на физиотерапевти Г_ѓа Esther-Mary D’Arcy, во Скопје во текот на нејзината службена посета на Македонија.

Претседателот ги пренесе ставовите за решение на проблемите на македонските физиотерапевти и побара подршка oд WCPT за реализирање на истите.
Македонското физиотерапевтско здружение стои на располагање на другите претставници на физиотерапевти во Македонија за изнаоѓање на заедничко компромисно решение на физиотерапевтските проблеми.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *