Macedonian Society Of Physiotherapists

Се одржа курсот Zensegrity 2

Викендот од 8 до 10 јуни се одржа вториот модул од курсот Зенсегрити . Курсот беше предводен од нашите колеги, пријатели, одлични предавачи Крсистоф Струмф ( Германија ) и Ален Лилиќ ( Словенија ) .

На вториот модул колегите имаа можност да се обучат за правилна, сеопфатна, дијагностика (проценка) и примена на мануелни техники за третман на болки и ограничени движења во регијата на градниот кош и рамениот појас. Сопственото долгогодишно искуство беше пренесено несебично на секој од учесниците на колегите.  Иднината на секој терапевт е во правилната дијагностика (инспекција, палпација) и правилниот избор на третман.  Стекнуваме и споделуваме искуства! Zensegrity практичар- светла иднина на професионално поле!

Сите заинтересирани за учество на курсевите Zensegrity нека не контактираат на следните контакти:

president@mfz.mk или следите ги сите информации на нашиот фејсбук профил @makfizio .

 

[vc_gallery type=”image_grid” images=”9358,9359,9360,9361,9362,9363,9364,9365,9366,9367,9368,9369″]

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *