Macedonian Society Of Physiotherapists

ОХРИД ТРЧАТ 2018

Тимот ентузијасти во кој членува и нашуот колега физиотерапевт Александар Шарковски беше дел од маратонот ” ОХРИД ТРЧАТ ” кој се одржа на 3’јуни во Охрид .

Тимот Run for fun Macedonia зема активно учество со пет учесници и покажаа извонредни резултати. Александар го освои 12-тото место на 10 км во конкуренција од 176 учесници .Физиотерапијата е м дицинска наука која се занимава со лекување на голем број заболувања кои би можеле да се превенираат доколку се применува здрав животен стил во секојдневнието на нашата популација.Затоа нашиот колега со своето учество на ваков тип настани се обидува да ја покрене свеста на општеството и да ја промовира соодветната физичка активност како превенција од голем број болести. Настапот на “Run for fun Macedonia ” беше подмогнат со производите на нашите пријатели од брендот Фиталп на компанија ФИТОФАРМ.

[vc_gallery type=”image_grid” images=”9328,9329,9330,9331,9332,9333,9334,9335″]

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *