Macedonian Society Of Physiotherapists

Одбележување на Светскиот ден на мултипла склероза

На 30 Мај во Еу инфо центарот во Скопје се одбележа Светскиот ден на мултипла склероза во организација на Националното здружение за Мултипла склероза .

По покана на претседателот Ана Карајанова денес на настанот учествуваше и претседателот на Македонско физиотерапевтско здружение Дипл. ФТ Блаже Арсов како претставник на македонските физиотерапевти. На настанот беа презентирани сите достигнувања кои беа постигнати во изминатиот период од страна на здравствените власти и тоа од директорот на ФЗОМ, заменик министерот за здравство и директорот на клиниката за неврологија .
Претседателот на Македонско физиотерапевтско здружение ја искористи можноста и директно да се обрати до присутните гости и да отвори дебата за директниот пристап на пациентите со МС до физиотерапевтите.

Македонското физиотерапевтско здружение соработува со голем број на здруженија кои претставуваат пациенти со различни дијагнози кои директно се поврзани со физиотерапијата преку нивните третмани на лекување.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *