Macedonian Society Of Physiotherapists

Ново Партнерство: Додиром до здравља

Македонското физиотерапевтско здружение викендов направи договор за соработка со здружението “Додиром до здравље” од Белград , Србија .

Целта на соработката е организирање на едукативни курсеви за Кинезиотејпинг (КТ), миофасцијална релаксација (МФР) и комбинирана мануелна техника (КМТ) во текот на наредната година како дел од годишната програма за 2018.Курсевите во Македонија ќе бидат спроведени од познатите и сертифицирани инструктори Dragan Dimitrijevic Драган Димитријевиќ и Мира Митровиќ .
МФЗ има за цел да ги донесе во Македонија сите познати физиотерапевтски техники со цел да се подобри пристапот во третманот на пациентите.
Наскоро ќе бидат објавени и првите термни за пријавување за учество на курсот за Миофасцијална релаксација .

http://dodiromdozdravlja.com/

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *