Macedonian Society Of Physiotherapists

Конференција: Новости во физиотерапијата

Настанот ќе се одржи во Универзитет “ Гоце Делчев ” – Кампус 2, Предавална бр. 3 – Штип

 Регистрација на учесници : 10:30ч

 1 ден
11 : 00h  Отварање на конференцијата -Поздравен говор – Претседател на МФЗ Дипл. Фт. Блаже Арсов и  Проф. Д-р Рубин Гулабоски .
11 : 30h  Рехабилитација на цервико – артроза – Магистер по мед.рехабилитација  и ерготерапија-Тамара Страторска
11 : 45h  Промоција на концептот ZENSEGRITY – Дипл. Фт Моника Колевска Димова
12 : 00h  Примена на ТКМ при третман на Сколиоза -Дипл. Фт. Билјана Ангеловска
12 : 15h  Промоција на брендот ФИТАЛП – Фитофарм -комерцијална презентација
12 : 30h  Функционална магнетна стимулација – ТЕСЛА СТИМ -Комерцијална  презентација Елмед
Кафе пауза
13 : 00h Примена на ТКМ при пареза на n. trugeminus – Д-р Васка Спаскова
13 :15h  Дисфункција на темпоромандибуларен зглоб – Дипл. Фт.и Бовен практичар Мартин   Митевски
13 : 30h Компресивна терапија – функционални производи за третман на заболување на вените – Медикус  хелп – Комерцијална презентација
13:45h  MottoMed индивидуални тренажери- Фила Фарм -Комерцијална презентација
14 :00h Флексофитол – Евофарм – Комерцијална презентација
 Затварање на конференцијата
 Коктел

2 ден
Работилница на тема “Мануелна терапија и мобилизација на ‘рбетен столб”.
Регистрација на учесници : 10:30ч
Почеток во 11:00ч.
Бројот на учесници е ограничен.
Предавач доц. Д-р Тоше Крстев

 

Работилницата ќе се одржи во Универзитет Гоце Делчев – Кампус 2, Предавална бр. 13 – Штип

Регистрација за учество на конференцијата на следниот monika.koleva@mfz.mk ; biljana.angelovska@mfz.mk или на телефонскиот број : 070772122

Котизацијата за студенти изнесува 300 денари,
за членови на МФЗ изнесува 400 денари

а за сите останатите физиотерапевти изнесува 600 денари.

Уплата на котизација на жиро-сметката при  НЛБ ТУТУНСКА БАНКА АД СКОПЈЕ 210072165990137  .
Сите колеги кои имаат уплатено преку банка да ги носат со нив уплатниците , за да може да ја докажат својата уплата.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *