Macedonian Society Of Physiotherapists

Конгреси во регионот Мај 2023

Претседателот на Macedonian Society of Physiotherapists Г-дин Блаже Арсов наредниот месец ќе биде гостин на конгресите во регионот по покана на раководството на Здружението на Физиотерапевтите на федерацијата на Босна и Херцеговина Udruženje Fizioterapeuta Federacije BiH и Здружението на физиотерапевти на Хрватска Hrvatski zbor fizioterapeuta – Croatian Society of Physiotherapists .Истотака во периодот од 5-6 мај 2023 ќе се одржи и вториот конгрес на физиотерапевтите на Косово на кој ќе присуствува претседателот на МФЗ .
 
Претседателот Арсов активно ќе учествува на двата конгреса со две презентации на следните теми “Физиотерапевтски предизвици во третманот на пациенти со ЛВАД -механичко срце” на 04.05 2023 во Загреб и со работилница на тема  “Респираторна физиотерапија и интермитентен ЦПАП ” во Тузла на 19-21.05.2023
 
Македонското физиотерапевтско здружение ги повикува своите членови да земат активно учество на меѓународните конгреси во Загреб 04-05.05.2023 (ХРВ) ,Приштина 05-06.05.2023  и Тузла 19-21.05.2023 (БИХ) .
 
Повеќе информации за учество на овие два конгреса може да најдете на следните линкови :
 
 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *